Сухите накъсани краища на косъма са истински ужас за всяка жена. Знаете ли обаче каква терапия да приложите за да стимулирате възстановяващите процеси? Оказва се, че много дами използват маска за коса, което безспорно е правилна стъпка към постигането на бързи и ефективни резултати.
 
 
Не всички маски обаче са еднакви. Има много продукти от серията козметика за коса, които се предлагат на пазара, но обърнете внимание, че те са с различно действие.
 
Ако търсите просто лесен начин за разресване на косата то можете да минете и с обикновен балсам. Но ако се касае за дълбоко подхранване на косата и връщането на жизнените ѝ показатели то вече имате сигурна и крещяща необходимост от маска за суха коса.
 
Преди да приложите конкретна смес като преди това внимателно прочетете упътването за употреба, което ще намерите заедно с козметичния продукт. На етикета не само има указание за нанасяне на сместа, но също така и колко време е препоръчително да остане маската върху косата, за да има видим възстановяващ ефект и подобрение в жизнеността на косъма.
 
Има доста митове, свързани с маските за коса. Един от тях е именно този, че за да изглежда невероятно красива и блестяща косата ви трябва да я оставите да подейства поне 6 часа. Това е абсолютна безсмислица и наистина в съвременния ни начин на живот няма как да останете с маска толкова дълго време, та дори и през почивните дни.
 
Затова, когато си купувате такава възстановяваща и подсилваща козметика за косата ви, подбирайте такава с бързо действие. Максимум двадесетина - тридесет минути са нужни на качествените продукти натурална козметика да подобрят състоянието на косъма. Желателно е маската да се ползва поне веднъж седмично, като идеята е да се спре процеса на накъсване на косъма и неприятния „цъфтеж“.
 
Ако пък нямате доверие на продаваните маски за суха коса в търговската мрежа можете да използвате натурални продукти и да си направите домашна възстановяваща и подхранваща маска. В Интернет има достатъчно домашни рецепти, в чиито състав влизат мед, етерични масла, зехтин и други продукти, които са изключително полезни не само за косата, но и за кожата.
 
Повечете терапевтични козметични продукти за косата в днешно време отговарят на търсенията и изискванията на потребителите за натурална козметика. Едни такива интересни маски, шампоани и балсами се предлагат на българския пазар под формата на израелска козметика с минерали и соли от Мъртво море. Те съдържат безценни за кожата на главата и косъма вещества и соли. Козметиката от Мъртво море е взеизвестна в цял свят, но вече има своето присъствие и в България. В хипервръзката по-горе ще откриете чудесна селекция от маски за суха коса, шампоани с натурални продукти, подхранващи маски за коса, спрей и балсам за коса с регенериращо действие и много други продукти от категорията козметика за коса.
 
Повечето маски за суха коса съдържат натурални съставки като маслиново олио, мед, морски зърнастец, екстракт от нар, алое вера и други полезни съставки.